Traductor

Etiquetas

lunes, 25 de noviembre de 2013

Casat

La forma de realizar un casado es relativamente fácil, se parte del conocimiento de la cantidad de páginas que va a tener el libro, de sus medidas (largo y ancho) de su formato (prolongado o apaisado) encuadernación (alzada o embuchada) el área de impresión del pliego que tiene la máquina donde se va a realizar la impresión y las características de la plegadora. Con esos datos se realizan simples divisiones para averiguar las páginas que contiene cada pliego y el número de pliegos para la impresión.

Por ejemplo, para un libro prolongado de 128 páginas, cosido con hilo (por lo tanto alzado) de 210 x 297 mm. y a imprimir en una máquina con área de impresión máxima de 700 x 1000 mm. calculamos primero el número de páginas que entran en el pliego emparejadas al ser prolongado por su parte más larga (420 x 297 mm.) nos caben por cada cara cuatro parejas (8 páginas) por lo tanto los pliegos de impresión serán de 16 páginas, dividimos 128 entre 16 y nos dará un resultado de 8 pliegos, al ser alzado la distribución de páginas será para el pliego uno de la 1 a la 16, pliego dos de la 17 a la 32, pliego tres de la 33 a la 48, pliego 4 de la 49 a la 64, y así sucesivamente.

Teniendo esto realizado, solo nos queda distribuir las 16 páginas de cada pliego en su posición para que la foliación al plegar quede de forma correcta, para ello deberíamos contar con una plegadora capaz de realizar tres plegados en cruz.


Cogeremos entonces una hoja de papel rectangular que tengamos a mano (da igual el tamaño, puesto que es una maqueta) ponemos su lado más largo hacia nosotros, doblamos por la mitad de izquierda a derecha, giramos el resultado en sentido de las agujas del reloj, doblamos otra vez por la mitad, volvemos a girar en el mismo sentido y doblamos otra vez por la mitad. Nos dará esto el resultado del cuadernillo e indicaremos con el número 1 la página que queda arriba, tenemos las cuatro primeras hojas sueltas por dos lados, mientras que las otras cuatro están unidas cada dos por los plegados, estas últimas deberemos separarlas cortando desde abajo pero sin llegar al final, después teniendo la página 1 que ya estaba marcada y sin desdoblar la hoja original iremos a la parte posterior de la 1 e indicaremos la 2, luego la 3, la 4 y así hasta la 16, solamente una vez realizado esto podremos desdoblar la hoja y obtendremos la distribución de las páginas en el pliego, realizar la misma operación para los otros 7 pliegos restantes.


CSS

Els fulls d'estil en cascada o (Cascading Style Sheets, o les seves sigles CSS) fan referència a un llenguatge de fulls d'estils usat per descriure la presentació semàntica (l'aspecte i format) d'un document escrit en llenguatge de marques. La seva aplicació més comuna és donar estil a pàgines webs escrites en llenguatge HTML i XHTML, però també pot ser aplicat a qualsevol tipus de documents XML, incloent SVG i XUL.
La informació d'estil pot ser adjuntada com un document separat o en el mateix document HTML. En aquest últim cas podrien definir estils generals en la capçalera del document o en cada etiqueta particular mitjançant l'atribut  "<style>".

CSS té una sintaxi molt senzilla, que fa servir unes quantes paraules clau preses de l'anglès per especificar els noms de diverses propietats d'estil. Un full d'estil es compon d'una llista de regles. Cada regla o conjunt de regles consisteix en un o més selectors i un bloc de declaració (o " bloc d'estil ") amb els estils a aplicar per als elements del document que compleixin amb el selector que els precedeix. Cada bloc d'estils es defineix entre claus, i està format per una o diverses declaracions d'estil amb el format propietat: valo ; .1
En el CSS , els selectors marcaran quins elements es veuran afectats per cada bloc d'estil que els segueixi , podent afectar a un o diversos elements alhora , en funció del seu tipus , nom (name), ID, classe (class), posició dins del Document Object Model...

Standars multimedia

Estàndars multimedia
-Video
·mp4
·ogv/ogg.
·vp8
-Grafics
-Standard Internet
·gif
·png
·jpg
-Audio
·mp3
·ogg
·acc
-Gràfic vectorial (web)
·swf
·svg
·pdf
-Altres formats

Avantatges
-Prestigi
-Temps
-Sempre disponible
-Compatibilitat


Traçat

Conjunt de treballs que es realitzen al planejar la distribució del format del treball que es va a imprimir. Tot ell condicionat a la medida que es va a imprimir que utilitza la màquina i a las diferents operacions d'acabat del imprés i a la finalitat del mateix. Incluirem en aquest tema els verbs impossar y casar per a indicar l'acció de dispossar adequadament las pàgines o elements gràfics en les diferents formes d'impressió.

El traçat serà, per tant, la base del montatje, mitjançant pel·lícules positives o negatives. Per això, és molt important planificar bé el treball i no ha de preocupar l'ocupació d'algún temps en pensar i estudiar la millor forma de realitzar-lo, doncs això pot representar un considerable estalvi de temps i diners en la impressió.


jueves, 14 de noviembre de 2013

Direcció de fibra

Direcció en la que esan alineades la majoria de les fibres d'una fulla de paper d'acord amb la direcció en la que s'ha desplaçat durant la seva fabricació.

La direcció de fibra es molt important a l'hora de la impressió, ja que pot afectar negativament a l'hora de tallar o plegar, per això sempre busquem que el document s'imprimeixi a la mateixa direcció de la fibra.

Sabem la direcció de la fibra: mullant-la, plegant-la, tallant-la, etc.



martes, 5 de noviembre de 2013

HTML: definició

HTML , sigles de HyperText Markup Language ( « llenguatge de marques d'hipertext "), fa referència al llenguatge de marcat per a l'elaboració de pàgines web . És un estàndard que , en les seves diferents versions , defineix una estructura bàsica i un codi (anomenat codi HTML ) per a la definició de contingut d'una pàgina web , com text , imatges , etc . És un estàndard a càrrec de la W3C , organització dedicada a la estandardització de gairebé totes les tecnologies lligades a la web, sobretot pel que fa a la seva escriptura i interpretació .

El llenguatge HTML basa la seva filosofia de desenvolupament en la referenciació . Per afegir un element extern a la pàgina ( imatge , vídeo , script , etc . ) , Aquest no s'incrusta directament en el codi de la pàgina, sinó que es fa una referència a la ubicació d'aquest element mitjançant text . D'aquesta manera , la pàgina web conté només text mentre que recau en el navegador web ( interpretador del codi ) la tasca d'unir tots els elements i visualitzar la pàgina final . En ser un estàndard , HTML busca ser un llenguatge que permeti que qualsevol pàgina web escrita en una determinada versió , pugui ser interpretada de la mateixa manera (estàndard ) per qualsevol navegadors web actualitzat .

No obstant això , al llarg de les diferents versions , s'han incorporat i suprimit característiques , per tal de fer-lo més eficient i facilitar el desenvolupament de pàgines web compatibles amb diferents navegadors i plataformes ( PC d'escriptori , portàtils , telèfons intel · ligents, tablets , etc . ) . No obstant això , per interpretar correctament una nova versió d'HTML , els desenvolupadors de navegadors web han d'incorporar aquests canvis i l'usuari ha de ser capaç d'utilitzar la nova versió del navegador amb els canvis incorporats . Usualment els canvis són aplicats mitjançant pegats d'actualització automàtica ( Firefox, Chrome ) o oferint una nova versió del navegador amb tots els canvis incorporats , en un lloc web de descàrrega oficial (Internet Explorer ) .





lunes, 4 de noviembre de 2013

Quark Express

QuarkXPress és un programa de disseny amb interfície gràfica WYSIWYG . Text i gràfics són tractats com a elements diferents (caixes de text i caixes de gràfics ) . Tots dos tipus de caixa són transformables en una multitud de maneres .
Té dues maneres d'operació : contingut ( les ordres s'apliquen dins de la caixa) i objecte ( posició de la caixa i característiques ) . Cada manera té els seus propis menús , fàcilment accessibles mitjançant abreviatures de teclat . El programari permet posicionar els elements a la pàgina amb una aproximació d'una mil · lèsima de polzada .
Integra taules de colors Pantone i Hexachrome , a més d'altres espais colorímetres . En la tasca de separació de color CMYK Quark destaca per la facilitat i rapidesa per crear fotolits .
QuarkXPress també ofereix sincronització de capes , múltiples nivells de desfer , XML , HTML i capacitat de generar PDFs .
La versió actual , QuarkXPress 7, afegeix capabilidades OpenType , Unicode , JDF i PDF / X - export . QuarkXPress 7 està disponible per a Mac OS X 10.4 i Windows XP .


Elements de la taca

Corondel: linea que es posa a la medianil
Medianil: espai entre dues columnes
Lagrima: espai o vuit quadrat entre les columnes; pot no estar vuit o haver-hi una imatge o text destacat



Format

Irregulars: exemple, troquelat
Regulars: sèries imperials: en desús (foli, quartilla...)
                Formats americans (cartes...)
                Formats europeus: A(A4, A3, A5...)
                                              B(B1, B2...)
                                              C(C1, C2...)

Proporció: relació que s'estableix entre dues cares d'un rectangle.